НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ
0887 917 597, 0887 465 982
Витраж за врати
Витражни паравани и нестандартни отвори
Огледала
Осветителни тела
Песъкоструй, рисувана техника
Класически мозайки от гранит и гнайс
Стъклокерамични и теракотни мозайки
Керамични пана
Стенопис
Църковна стенопис и икони
Живопис
Реставрация на витражи


ЗА НАС
Ателието за монументално изкуство „Ви-Арт Дизайн”
развива своята дейност в областта на витража, класическата мозайка, стенната живопис, иконописта и керамиката.

Автори и изпълнители на произведенията са художниците Богомил Пейков и Илияна Пейкова, завършили специалност „Стенопис” в НХА „Николай Павлович” със степен Магистър. Зад гърба си екипът има редица реализирани обекти в реална среда – интериори в заведения, хотели, частни домове, църкви, както и екстериорни пространства.

Витражите се изпълняват в техника стил „Тифани” с богата гама цветни и орнаментни стъкла. Гранитните, гнайсовите и стъклокерамичните мозайки са наредени в класическата римска техника, а иконописта е съобразена с каноните на църквата. Като неразделна част от дейността на ателието са стенната живопис и керамиката.

Всички тези произведения на монументалното изкуство са проектирани и изпълнени професионално и са съобразени с конкретните условия на архитектурната среда и изискванията на клиентите.

В ателието на „Ви- Арт”, могат да се видят както мостри на техниките, които се изпълняват от художниците, така и снимков материал от всички обекти в които са работили. Срещите се осъществяват след предварителна уговорка в удобно за клиента време, включително събота
и неделя.За района на София правим и безплатни огледи на място.

  • Класическа мозайка
Изработва се от естествени камъни-гранит, мрамор, гнайс. Може да бъде стенна, подова, а също така и екстериорна декорация. Най-подходяща за външни пространства е гнайсовата. Камъните са ломени и подреждани ръчно по класическа римска технология. Размерите на модулите се съобразяват с проектите и варират от 0,5 до 2 см. Мозайките могат да бъдат копия или по индивидуални проекти- фризове, пана, розети, фигурални композиции, пейзажи.

  • Стъклокерамична мозайка
Използват се малките плочици за облицовка на басейни в пълната им гама от цветове. Подходящи за бани, басейни и външни пана.Bодоустойчиви.

  • Ръчно глазирана и печена керамична мозайка
Уникатни пана, фризове и декорации в стандартни формати, комбиниращи се с теракотни плочки за кухни и бани. Богатство на цветни глазури и фактури. Възможност да се заменят добре познатите стандартни фризове с нещо интересно и необичайно.

  • Класически витраж
Нарязаните предварително цветни и орнаментни стъкла се сглобяват посредством оловни или месингови шпросни, запоени с калаено-оловен припой.

  • Витраж в техника “Тифани”
Всяко парче стъкло /цветно или не/ се обрамчва с медна или месингова лента и се залива с калай. Тази технология е създадена в края на 19 век от Луис Комфорт Тифани - ярък представител на стила “ар нуво”. Тя е много фина техника, отличаваща се с интензивни цветове, плавни и органични форми и елегантност.

Тифани е патентовал този свой уникален метод и затова носи неговото име. Техниката е подходяща, както за врати, прозорци, ниши и паравани, така и за аплици, плафони, абажури, стенни часовници, кутии за бижута, гербове и др. И двата вида витраж могат успешно да се затварят в стъклопакет и да се монтират на външни врати и прозорци.


НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ

Уеб Дизайн: ПроСтудио